Stress

Stressbehandling hos Sjøgreen Terapi tager udgangspunkt i dig og din situation. Stress er en mangesidet lidelse, hvor årsagen ikke altid er tydelig. Jeg er trænet i stressbehandling ud fra den metakognitive terapi, og vil hurtigt gribe fat i den bagvedliggende årsag til din stress

Stressbehandling – hvilken behandling er den rigtige?

Stressbehandling kan være svær at besvare, hvilken metode eller behandling der er den rigtige. For det første fordi stress er en mangesidet lidelse, hvor årsagen ikke altid er så tydelig. For det andet så findes der så mange metoder og behandlere derude, som sikrer dig, at du bliver stress symptomfri. Og hvem og hvilken metode skal du så tro på?

Stress opleves forskelligt og løsningerne vil derfor også være meget forskellige fra menneske til menneske. Jeg tror på, at flere metoder kan være effektive, og det er også grunden til at jeg arbejder ud fra en bred vifte af psykologiske redskaber og metoder, når jeg behandler dig for stress.

Men særligt den metakognitive metode fylder i behandlingen, da jeg ud fra redskaber og teknikker hurtigt vil hjælpe dig med at reducere tankemylder og dit overskud vil vokse.

Siddende fotografi Stine Sjøgreen

Har du lagt mærke til at tingene ikke går, som du gerne vil?

Så kan jeg sige “Velkommen til livet”. Men samtidig også sige velkommen til en mulighed for, at lære noget af de udfordringer du står i her og nu.

For når livet rammer – altså der hvor det gør ondt, så kan du plages af stress og store bekymringer. Ofte så giver mistrivsel mange daglige grublerier, som tager overskuddet fra dig. Livet kan i de perioder, føles som en stor mundfuld, der er svært at håndtere alene.

Det kan være du oplever arbejdsrelateret stress, skilsmisse, udfordringer med dine børn eller at du mærker fysisk ubehag og er i tvivl om, hvad der forårsager det. I stressede perioder i dit liv, hvor du får følelsen af ikke at have ressourcer til at håndtere det, produceres ekstra stresshormoner, som kan gøre det svært for kroppen at slappe af, og derfor opleves typisk fysisk ubehag og/eller manglende søvn.

I de perioder kan det være en stor fordel, at søge hjælp hos en psykolog eller terapeut, som har kendskab til kroppens mekanismer og kender redskaber til at hjælpe dig igennem den stressede periode i dit liv.

"Det er rigtig vigtig for mig at du oplever og mærker, at jeg er et menneske. Jeg er imødekommende overfor dig og dine udfordringer, og jeg vil altid gøre mit bedste for at guide dig i processen"

Stressbehandling

Inden for den ramme jeg arbejder, er antagelsen at jo mere du bekymre dig, jo værre får du det. Og hvis du først er kommet ind i en spiral med at bekymre dig rigtig meget over livet og evt. problemer, så bliver det rigtig svært at gøre noget ved selve problemet. Derfor er den metakognitive terapi rigtig god til at reducere dine bekymringer og hjælpe dig til at genvinde kontrollen over dit tankemylder.

Dernæst bliver det nemmere at finde strategier for dig, sådan at du oplever glæden ved enten at gå på arbejde eller at være sammen med dine børn, din partner eller venner.

Stine Sjøgreen udfører terapi