Metakognitiv terapi i Slagelse

Metakognitiv terapi i Slagelse 

Metakognitiv terapi i Slagelse – byen som efter min mening har én af Danmarks hyggeligste caféer lige ved den smukke kirke Sct Mikkel.

I Slagelse føler jeg mig hjemme. Her får jeg følelsen af, at mit liv er tilfredsstillende, nemt og fuld af muligheder. Jeg har en grundlæggende følelse af, at alt hvad jeg skal bruge og behøver, er lige hér. 

Fravær af stress når vi føler os hjemme

Når vi føler os hjemme, oplever vi generelt at vores stressniveau falder. Kroppen er mere rolig og afslappet, og det er spiller en stor rolle for hjemmefølelsen.

Det var helt afgørende for mig, da jeg i 2020 valgte at købe hus i Slagelse.  Jeg havde på det tidspunkt ikke boet i byen i 8 år. Men i den periode, var det altid Slagelse jeg søgte til, når jeg havde brug for at mærke det velkendte og min mulighed for tilbagetrækning. 

Slagelse er byen jeg mødte veninder for livet, færdiggjorde én af mine uddannelser, gik i byen i mine 20´ år og blev forelsket. Købte hus, blev mor og har gået byen tyndt med barnevognen og nydt 1000 kaffer på caféerne i byens midte. Alt føltes hele tiden rigtigt – på nær da jeg flyttede fra byen i 2014.

Hvordan får vi hjemmefølelsen?

Hvad er det, som får os mennesker til at føle os hjemme et bestemt sted? 

Det er ikke muligt at sætte præcise ord på, hvad hjemfølelsen indebærer, fordi vi har forskellige årsager til at frembringe netop denne følelse. Men én ting er sikkert – og det er, at det betyder meget for folk at have et sted at føle sig hjemme.

Det som definerer hjemmefølelsen for mig, er den enorme gæstfrihed jeg oplever i byen. Jeg har et dejligt hus sammen med min mand, men huset kunne have været hvilket som helst et. Det afgørende er, at jeg føler mig velkommen i byen. Ikke kun i mit hus med min familie, men i alle de forskellige arenaer jeg kommer i i min dagligdag. Fx det betyder rigtig meget for mig, at den lokale café genkender mig, glæden fra mine veninder og folks smil på gaden. 

Hvad kan en metakognitive terapi i Slagelse?

Da jeg begyndte at reklamere med min flytning til Slagelse, fik jeg mange henvendelser fra folk i Slagelse og omegn, som netop havde søgt og ventet på, at metakognitiv terapi blev en fast del af byen. Ikke kun folk som havde brug for hjælp, men også den søde Line Kruse som selv er metakognitiv behandler i Slagelse bød mig velkommen med kaffe og hygge.

Metakognitiv terapi er populær. Det er forskellige metoder i perioder i tiden. Men den metakognitive tilgang er bestemt ikke blevet populær uden grund. For med få samtaler med metoden som redskab, kan samtalerne ofte ændre dit mindset og dine tankestrategier. 

Dine tankestrategier bliver vigtige at blive gode venner med, da de lidt firkantet sagt, sætter dagsordenen for din måde at tænke på. De bestemmer hvordan du håndterer dine tanker og dermed, hvordan du har det.

Er du nærværende eller plaget af bekymringer? Uanset om du er det ene eller det andet, så er det dine strategier og vaner, som er styrende for hvad du gør og er god til – herunder dine tanker og hvordan du har det. Hvis du bekymrer dig meget, så tager bekymringerne nærværet fra nuet og du har ikke overskud til at nyde øjeblikkene. Men det er dine strategier du skal ændre, OG ØVE DIG på at ændre dem, sådan at du får nye vaner og tankestrategier. Vi bliver gode til det, som vi gør og øver os på. 

Det gode er, at dine tankestrategier kan ændres, sådan at du kan få et godt liv med mindre bekymringer og dermed et langt større overskud i hverdagen til din familie. 

Du vil efter behandling med metakognitiv terapi opleve, at du er nærværende og tilstede i nuet. Mange mennesker føler, at de for første gang meget længe ikke er plaget af ukontrollerbare bekymringer som overtager alt.

Tak Slagelse – for den varme velkomst

Så ikke nok med at min familie, veninder og de søde piger på den lokale café får mig til at føle mig hjemme i Slagelse, så gør mit arbejde det i den grad også. 

Mine egne strategier er helt klart også en fordel her, for jeg bliver let begejstret og glædes over det jeg har. Det har jeg lært, og er blevet god til. For det kan jo godt være, at de søde piger på caféen `bare` er servicemindet og venlige, men det er egentlig underordnet, for det handler om, hvordan vi tager imod og lader venligheden sprede sig i vores egen krop. 

Tak Slagelse fordi I har taget imod Sjøgreen Terapi som I har, sådan at jeg får hjemmefølelsen. 

De bedste hilsner

Stine Sjøgreen

Stine Sjøgreen

Jeg kan hjælpe dig med redskaber til at løse livets udfordringer mere konstruktivt og lære dig igennem terapien at få større livsglæde, mindre bekymringer og mere overskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *