Vold, magt og psyken

Fotografi af Stine Sjøgreen i parkeringskælder

Voldsforebyggelse kunne have forhindret nedenstående hændelse for mig:

“Han fik med et splitsekund et hårdt tag i mit hår, så han havde alt magt over mig. Med voldsomme bevægelser smed han mig ned på sengen. Satte sig oven på mig. Spyttede på mig. Skreg mig ind i hovedet at jeg var en luder, en kælling og en fucking lorte pædagog…”

Jeg tog imod. Overgav mig til magten i volden.

Vold og Voldsforebyggelse på arbejdet

En stor række mennesker har i deres arbejde dagligt kontrakt med borgere, som møder dem med vrede, aggression eller trusler. 

Volden og truslerne er for mange et chok og den ramte kan i mange tilfælde få oplevelsen af nedsat livskvalitet.

Voldens magt

Jeg var selv kun 20 år gammel første gang jeg blev udsat for vold på mit arbejde. Det føltes som et kæmpe overgreb på min private sfære, at jeg genovervejede om det virkelig var et arbejde med mennesker jeg ville i fremtiden…. 

Mit arbejde som socialpædagog gennem mine 20´er år førte mig meget ofte ud i situationer, hvor jeg var i højrisiko for vold. 

Volden og psyken

Om episoden satte sig i min psyke? Ohhhh yes! I den grad. Jeg følte det som et kæmpe overgreb. På mig! Stine! Mit private jeg! Ikke den top professionelle pædagog med en distance mellem privat, personlig og professionel. Men mig! 

Terapi by Sjogreen

Det kan skabe en stor belastningsreaktion at blive udsat for vold – uanset hvor den kommer fra. Både stressrelaterede symptomer og udvikling af PTSD og angst er lige om hjørnet.

Hvis du vælger at gøre et forsøg på at fjerne voldens invaliderende magt i dig – så udføres terapien hos mig altid på et højt professionelt plan. 

Mange som har været udsat for vold, bruger mange timer dagligt på at tænke tilbage på “hvad kunne jeg dog have gjort anerledens”, så mit første mål med dig er, at få reduceret alle dine grublerier. På den måde bliver det meget nemmere at arbejde koncentreret med dig, sådan at du kan få din livskvalitet igen.

De bedste hilsner 

Stine Sjøgreen

Stine Sjøgreen

Jeg kan hjælpe dig med redskaber til at løse livets udfordringer mere konstruktivt og lære dig igennem terapien at få større livsglæde, mindre bekymringer og mere overskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *